Kötü Diş Alışkanlıkları

Dişler yemek ve gülümsemeye yöneliktir! Başka herhangi bir kullanım sağlıksız olabilir; Dişleriniz bıçak olmamakla birlikte bir makas da değildir.

Şişe kapaklarını dişlerinizle açmanız diş çipinin kırılmasına veya kırılmasına neden olabilir. Dişlerinizin sağlığını korumak için bu tür ürünleri farklı bir yol ile deneyin. Dişlerinizin sağlıklarını da koruma diş beyazlatma ile başlamaktadır.
Nişasta aperatifleri dişlerin rengini değiştirebileceği gibi kolayca dişlere yapışır. Ayrıca bu ürünler bakteri plağı oluşturmak ve hasara yol açmak dişlerde için mükemmel bir ortam yaratır. Patates cipsini yemekte kararlı iseniz, plak seviyesini korumak için bu ürünü tükettikten sonra dişlerinizin arasını diş ipi ile temizlemeye, sonrasında ise diş macunu ile birlikte dişlerinizi fırçalamanız önerilir.
Genellikle bilinçsizce kalemleri çiğneriz ya da yoğunlaştığımız zamanlarda nesneleri ısırırız. Bu, dişlere çok fazla baskı uygular, bu da dişlerin zaman içinde çiplenmesine veya kırılmasına neden olabilir. Kırılan dişlerde diş beyazlatma konusunda büyük sıkıntılar yaşayabilir.
Bu sizin sinirsel bir alışkanlığınız ise, daha sağlıklı, daha yumuşak bir şeyleri ısırın. Ancak bizim tavsiyemiz, hiçbir şeyi ısırmamanızdır.


Bir sabah fincan kahvesi, çoğumuzun güne başlarken uyguladığı eylemlerden birisidir. Ne yazık ki, kafein tükürük akışını engellemektedir ve bu durum ağız kuruluğuna neden olmaktadır. Sonucunda ise diş çürümeleri meydana gelmektedir.

Bu sebeplerden dolayı gün içerisinde kahve tüketmemeye özen göstermek gerekmektedir.
Sigarayı bırakmak için başka bir nedene ihtiyacın var mı? En büyük aradığınız neden aslında dişlerinizdeki düzen ve diş beyazlatma konusunda yapılan işlemler. Tütün kullanımı ağızları kurutur ve dişlerimizin etrafındaki plak birikimini artırır. Sigara içenlerin dişeti hastalığından dolayı sigara içmeyenlere kıyasla dişlerini kaybetme olasılığı daha yüksektir.
Ayrıca, tütün kullanımı ağız kanseri için büyük bir risk faktörüdür. Bu sağlıksız alışkanlığı tekmelemek için doktorunuzdan yardım alın.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auzef Ders Kitapları

Auzef Sınavlarına Hazırlık Yapmak

Şirketlerde Sosyal Medya Kullanımı